وب سایت چیست و چگونه کار میکند؟

آیا می خواهید بدانید وب سایت چیست و چگونه کار می کند؟
اگر در مورد ترند های کسب و کار آنلاین کنجکاو هستید، احتمالاً در مورد وب سایت ها شنیده اید. یا اگر از مردم بپرسید که چگونه یک حضور جذاب در فضای آنلاین داشته باشید، ممکن است به شما پیشنهاد ایجاد یک وب سایت را داده باشند.
بنابراین، در واقع یک وب سایت چیست؟
به زبان ساده، وب سایت مجموعه ای از صفحات وب است. “صفحات وب” صفحات آنلاینی هستند که می توانید با استفاده از اینترنت و سرویس وب در رایانه یا تلفن هوشمند مشاهده کنید.
به عنوان مثال، KaroPlus.info یک وب سایت است و شما در حال حاضر در حال مشاهده یک صفحه وب در آن (این مقاله) با کمک اینترنت هستید.
ما تعریف وب سایت، نحوه عملکرد، انواع، نمونه ها و غیره را در ادامه مقاله توضیح خواهیم داد. به خواندن ادامه دهید تا همه چیز را در مورد وب سایت ها بدانید!
الف. وب سایت چیست؟ – تعریف
همانطور که از نام آن پیداست، یک وب سایت به یک “مکان” در “وب” اشاره دارد که در آن می توانید اطلاعاتی درباره خود، کسب و کارتان یا هر موضوع دیگری قرار دهید و کاربران می توانند با استفاده از اینترنت به آن دسترسی داشته باشند.
برای درک بهتر این موضوع، در اینجا یک مثال عینی وجود دارد! درست مانند یک “مکان” فیزیکی در زمینی که در آن خانه می سازید و زندگی می کنید، یک وب سایت در وب ایجاد می کنید و اطلاعات شما در آن زندگی می کند.
و درست مانند آدرس خانه شما، وب سایت شما نیز یک آدرس منحصر به فرد به نام “آدرس وب” خواهد داشت. با استفاده از آدرس وب، کاربران اینترنتی به راحتی می توانند وب سایت شما را پیدا کرده و به اطلاعات موجود در آن دسترسی داشته باشند.
از نظر فنی، یک وب سایت مجموعه ای از صفحات به هم پیوسته در اینترنت است که تحت یک نام منحصر به فرد یا آدرس آنلاین گروه بندی شده اند.
این صفحات که به عنوان صفحات وب شناخته می شوند، حاوی اطلاعات یا خدمات یک کسب و کار یا سازمان هستند. اطلاعات ممکن است در قالب های مختلفی مانند متن، تصویر، ویدئو، صدا و انیمیشن باشد و خدمات ممکن است خرید یا فروش محصولات فیزیکی، دانلود محصولات دیجیتال و غیره باشد.
به عنوان مثال، صفحه ای که در حال حاضر مشاهده می کنید یک صفحه وب است. این یکی از چندین صفحه در وب سایت ما است. این صفحه و چندین صفحه دیگر با نام “KaroPlus.info” مرتب شده اند که می توانید با وارد کردن “KaroPlus.info” در یک مرورگر وب مانند کروم، فایرفاکس و غیره به آنها دسترسی داشته باشید.
به عنوان یک کاربر، برای دسترسی به یک وب سایت فقط به یک رایانه، یک گوشی هوشمند یا هر دستگاهی که دارای مرورگر وب است و به اینترنت متصل است نیاز دارید.
شما باید یک آدرس وب را در نوار آدرس مرورگر وب دستگاه خود وارد کنید. پس از آن شما به صفحه اصلی آن سایت هدایت میشوید. در ادامه در مورد انواع مختلف صفحات در یک وب سایت بیشتر توضیح خواهیم داد.
ب.کاربرد های یک وب سایت چیست؟ + انواع وب سایت
هر وب سایتی در اینترنت با هدف خاصی ساخته شده است. سازمانها و کسب و کارها وب سایت های خود را طبق هدفشان که ارائه اطلاعات و خدمات به اعضا و مشتریان خود است میسازند.
وب سایت ها همچنین به وسیله ای برای سرگرمی مانند بازی های آنلاین، تماشای فیلم، گوش دادن به موسیقی و غیره تبدیل شده اند.
برای مثال، وب سایت های فروشگاهی یا فروشگاه اینترنتی به ما اجازه میدهند چیزهایی را به صورت آنلاین بفروشیم و بخریم. به عنوان مثال، وب سایت آمازون یکی از برترین وب سایت های فروشگاهی جهان است که به خرید و فروش انواع محصولات فیزیکی و دیجیتال میپردازد.
انواع وب سایت همراه با مثال
در اینجا برخی از انواع محبوب ترین وب سایت ها به همراه نوع آنها آورده شده است:
- وب سایت وبلاگ – ارائه اطلاعات در مورد موضوعات مختلف. مثال: blog.medium.com (یک وب سایت وبلاگ در مورد فناوری، استارتاپ وغیره).
- وب سایت سرگرمی – امکان تماشای فیلم و ویدیو، گوش دادن به آهنگ، بازی کردن و غیره را می دهد. مثال: www.youtube.com (ویدیوهای رایگان از انواع مختلف مانند نماهنگ، فیلم، نمایش کمدی و غیره)
- پورتال خبری – خوانندگان را با آخرین اخبار سناریوی جهانی به روز می کند. به عنوان مثال، www.usnews.com (یک سایت خبری حاوی اخبار سلامت، سیاست جهانی، ورزش، فرهنگ، آینده و غیره)
- وب سایت عضویت اشتراکی – محتوای وِیژه را به اعضای ثبت نام شده به صورت رایگان یا پولی ارائه می دهد. مثال: www.netflix.com (یک سایت پخش ویدیو و فیلم که فقط اعضای پولی می توانند به آنها دسترسی داشته باشند).
- سایت رسانه های اجتماعی – به کاربران امکان میدهد که با سایر کاربران تعامل داشته باشند. مثال: www.linkedin.com (یک سایت شبکه اجتماعی ویژه کاریابی و ارتباط افراد متخصص در حوزه های کاری مختلف).
- وب سایت آموزشی – وبسایتهای مدارس، دانشگاهها یا سازمانهای دانشگاهی و آموزشی مستقل که اطلاعاتی درباره دورههای مختلف موجود ارائه میدهند یا مطالب آموزشی آنلاین ارائه میدهند. مثال: www.yale.edu (وب سایت دانشگاه ییل که اطلاعاتی در مورد برنامه های مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد، مراحل پذیرش، و همچنین برخی دوره های آنلاین ارائه می دهد).
- وب سایت دولتی – انواع مختلف اطلاعات و خدمات مرتبط با دولت را ارائه می دهد و در زمان بسیار صرفه جویی می کند. مثال: www.USA.gov (وب سایت رسمی دولت ایالات متحده که شامل اطلاعات برنامه های مختلف دولتی مانند بهداشت، آموزش، پاسپورت و غیره است).
- سایت موتور جستجو – به کاربران کمک میکند چیزهایی را در وب جستجو کنند و نتایج مفیدی دریافت کنند. مثال: www.google.com (معروف ترین وب سایت موتورهای جستجو).
ج.چند وب سایت در جهان وجود دارد؟
تعداد وب سایت های جهان روز به روز در حال افزایش است بنابراین، به سختی می توان گفت که در کل چند وب سایت وجود دارد. درز نتیجه تهیه لیستی از همه وب سایت های جهان غیرممکن است.
امّا در اینجا چند آمار قابل توجه در مورد وب سایت ها بر اساس آمار زنده اینترنت (در دسامبر 2021) آورده شده است:
- تعداد باورنکردنی بیش از 1.5 میلیارد وب سایت در شبکه جهانی وب وجود دارد.
- در میان آنها، حدود 200 میلیون وب سایت به طور فعال کار میکنند.
- به گفته همین منبع، تا دسامبر 2021 بیش از 5 میلیارد کاربر اینترنت در جهان وجود دارد.
- این کاربران روزانه حدود 3 تا 4 میلیارد جستجو در گوگل انجام می دهند!
- و روزانه حدود 4 میلیون پست وبلاگ منتشر می شود.
آمار بیشتر را میتوانید در این وب سایت ببینید: www.internetlivestats.com.
حالا بیایید ببینیم 10 وب سایت برتر در اینترنت کدامند!
برترین وب سایت های اینترنتی کدامند؟
طبق آمار Statista، محبوب ترین وب سایت ها در سال 2021 عبارتند از: Google.com، YouTube.com، Facebook.com، Wikipedia.org و غیره.
در اینجا، ما لیستی از 7 وب سایت برتر را با توجه به کل بازدیدهای ماهانه طبق گزارش ارائه کرده ایم.
- Google.com با 86.9 میلیارد بازدید کننده در ماه
- YouTube.com با 22.8 میلیارد بازدید کننده در ماه
- Facebook.com با 20 میلیارد بازدید کننده در ماه
- Wikipedia.org با 13.6 میلیارد بازدید کننده در ماه
- Yahoo.co.jo با 5.2 میلیارد بازدید کننده در ماه
- Amazon.com با 4.4 میلیارد بازدید کننده در ماه
- Instagram.com با 4.4 میلیارد بازدید کننده در ماه
با مراجعه به گزارش وب سایتهای برتر جهانی در سال 2021 توسط Statista، میتوانید درباره این آمار و منبع آنها اطلاعات بیشتری کسب کنید.
همچنین می توانید جدول رتبه بندی وب سایت های برتر توسط Similarweb را به عنوان منبع جایگزین بررسی کنید.
حالا، میدانید که غول های وب که هر روز میلیارد ها کاربر اینترنت را درگیر میکنند، کدامند. بنابراین، اجازه دهید به طور خلاصه در مورد فناوری و نحوه عملکرد یک وب سایت اطلاعاتی کسب کنیم.
د.یک وب سایت چگونه کار میکند؟
به زبان ساده، یک وب سایت با نرم افزار یا مجموعه ای از کد ساخته می شود. امّ فقط با فناوری های پیشرفته کار میکند. اینها فناوری هایی هستند که محتوای ایجاد شده در برخی از رایانه ها را از راه دور در دسترس مردم در سراسر جهان قرار می دهند.
اول از همه، اجازه دهید به طور خلاصه در مورد اینترنت و وب که زمینه ای برای وب سایت ها فراهم می کند صحبت کنیم. به طور معمول، مردم این اصطلاحات را به جای یکدیگر به کار میبرند، اما در اصل فناوریهای متفاوتی هستند.
- اینترنت – فناوری یا زیرساختی است که رایانهها را در سراسر جهان به هم متصل میکند و امکان اشتراک گذاری اطلاعات را در اختیار ما قرار میدهد..
- وب جهانی (یا وب) – سیستمی است که امکان اشتراک گذاری اطلاعات را با استفاده از اینترنت فراهم می کند.
به عبارت دیگر، وب مجموعه گسترده ای از اسناد دیجیتال، وب سایت ها، صفحات وب، رسانه ها و غیره است که می توانید با استفاده از مرورگرهای وب مانند Google Chrome، Microsoft Edge، Mozilla Firefox، Safari و غیره به آنها دسترسی داشته باشید.
به طور دقیقتر، وب یکی از راههایی است که میتوانید اطلاعات را از طریق اینترنت به اشتراک بگذارید. سایر موارد عبارتند از ایمیل، پیام های فوری، پروتکل انتقال فایل (FTP) و غیره.
بنابراین، به طور خلاصه، اینترنت و وب فناوریهای اساسی هستند که وبسایتها بر اساس آنها ساخته شدهاند.
نرم افزار وب سایت، دامنه و میزبانی وب سایت ها
مجموعه بعدی فناوری هایی که باید درک کنید 3 مورد ذکر شده در زیر است:
- نرم افزار وب سایت/ کد
- نام دامنه
- میزبانی وب
اول از همه, یک وب سایت از مجموعه ای از کد و یا زبان های برنامه نویسی ساخته شده است. متداولترین زبانهای برنامه نویسی HTML (زبان نشانهگذاری ابرمتن), CSS (زبان استایل دهی), PHP (پیش پردازنده ابرمتن), و غیره هستند.
با این حال، بسیاری از وب سایت امروزه با نرم افزار سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، و یا حتی با سیستم های میزبانی سایت مانند ویکس، جیمدو، و هاب اسپات ساخته شده اند.
این سیستم عامل ها همچنین از کدنویسی استفاده می کنند اما برای استفاده لزوما نیازی به دانستن کدنویسی نخواهید داشت. این سیستم ها یک رابط کاربر پسند برای شما فراهم می کند و ساخت وب سایت را برای همه امکان پذیر می کند.
بعدی نام دامنه و میزبانی وب است. اینها 2 مورد ضروری هستند که شما برای ایجاد یک وب سایت نیاز دارید. یک وب سایت زمانی کار می کند که این دو مورد با هم کار کنند.
به عبارت ساده نام دامنه، نام وب سایت شما است. شما نیاز به ثبت نام وب سایت خود را با یک شرکت ثبت دامنه به منظور رسیدن به یک نشانی وب منحصر به فرد دارید.
برخی از شرکت های فروش دامنه و هاست عبارتند از Domain.com، Hetzner، لیمو هاست، ایران سرور و غیره میباشند.
نتیجه گیری
امیدواریم که این مقاله به شما کمک کرده باشد تا به مفهوم،تعریف، کاربرد ها و تمام موارد لازم در مورد وب سایت پی برده باشید.
در انتها لازم است بگوئیم که سایت با وب سایت هیچ فرقی ندارد و هر دو یک معنا و مفهوم دارند.
اگر شما میخوهید یک وب سایت حرفه ای داشته باشید میتوانید در دوره های ما شرکت کنید یا طراحی سایت خود را به ما بسپارید.